De 48V Pendix ePower300 batterij heeft een capaciteit van 330 Wh en werkt op basis van moderne lithium-iontechnologie.

De batterij wordt met een metalen houder direct op het fietsframe gemonteerd. Deze kan gemakkelijk van de fiets worden gehaald en binnen 5,5 uur volledig worden opgeladen met de meegeleverde 60 W-oplader.

Tijdens het rijden toont de batterij het huidige laadniveau via de van kleur veranderende LED-ring.

De batterij heeft een USB-interface voor het opladen van externe apparaten zoals een mobiele telefoon.